top of page
Sök
  • tereselilliehorn

Akut läge för ideellt kulturliv – se vårt samtal från Almedalsveckan
Det ideella kulturlivet i Sverige lider stort under den pågående pandemin. Den ordinarie verksamheten kan inte bedrivas och lokala föreningar kippar efter andan för att överleva. Ändå ryms här en stor kreativitet och kämparglöd. I filmen från webbinariet på Almedalsveckan möter du några projekt som utmanats av begränsningarna och utvecklat pandeminsäkra mötesplatser på lokal nivå.


Ideell kulturallians kallar satsningen ”Kulturens kapillärer”, eftersom de lokala kulturföreningarna syresätter kulturlivet i hela landet. I projektet fördelar vi ekonomiskt stöd till drygt 200 projekt inom den ideella kulturen, men behovet är mycket större än så. Vi tvingas tacka nej till tre fjärdedelar av de projekt som söker stöd. Det krävs därför fler tydligt riktade satsningar för att föreningarna ska överleva pandemin. Hur diskuteras under vårt webbinarium!


Se filmen från webbinariet
Medverkande:

  • Gunnar Ardelius, Verksamhetschef, Ideell kulturallians

  • Calle Nathanson, VD, Folkets hus och parker

  • Anna Rydborg, Ordförande Ax, Kulturorganisationer i samverkan

  • Kicki Hendahl, Ställdalens byalag som driver Folkets trädgård Ställdalen. Folkets trädgård är en ny mötesplats för byborna där man samlas kring kultur, odling och samtal kring Ställdalens framtid.

  • Vanessa Labañino, Planeta festival som är ett nätverk för musik och dans från olika delar av världen. Planeta kommer nu att arrangera en fritidsgårdsturné som engagerar ungdomar i Göteorgs förorter


120 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page